Kleur als effectieve ondersteuning van de leeromgeving

Dat veel leeromgevingen technisch gezien niet voldoen aan de eisen is al lang bekend. Maar wat velen niet weten is de invloed van een inspirerende leeromgeving op de concentratie en motivatie van leerlingen en docenten.

Tarkett is al jaren actief bezig haar producten op het gebied van harde- en zachte vloerafwerkingen verder te verduurzamen. Hiervan is de AirMasterĂ’een goedvoorbeeld. Een C2C zachte vloertegel. Daarnaast is er nu is er ook een mooi boek over de effecten van kleur- en kleurcombinaties die een positief effect hebben op de leeromgeving.

In de blog van Tarkett door Etienne Trum zit een bijdrage van Winfried van Zeeland van Open De School. Hij vertelt over zijn ervaringen met betrekking tot de invloed van de fysieke leeromgeving op leerling en docent.

https://blog.tarkett.nl/het-optimaliseren-van-de-leeromgeving

Lees ook verder op Architectenweb:

https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=42261

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.