VELUX Daylight Symposium Berlijn

Zonder licht is er niets.
Zonder daglicht geen goede gebouwen.
Zonder voldoende daglicht geen goede scholen.

Op deze 7de internationale topconferentie over daglicht (3 en 4 mei 2017) is de vraag hoe daglicht de kwaliteit van het binnenklimaat in gebouwen en scholen aantoonbaar kan verbeteren. Dat betekent veel onderzoek. Het symposium is bedoeld om mensen die research plegen in contact te brengen met de mensen uit de praktijk. Ontwerpers en Bouwers.

Onder de sprekers is onder anderen Anne Lacaton (Lacaton & Vassal Architectes FR). Haar verhaal over Freedom of Use is daarom van belang omdat het gebruik centraal stelt, en de voorwaarden om het gebruik optimaal te faciliteren maximaliseert: ruimte en daglicht. Een prachtig voorbeeld hiervan is hun ontwerp voor de Ecole d’Architecture in Nantes (2009).

https://www.lacatonvassal.com/index.php?idp=55

 

Leuke uitspraken tijdens het symposium:

‘It should be a basic right for students to fall asleep in schools’ (Stefan Behnisch, architect)

‘Buildings and schools should make us better’ (Terri Peters, architect)

‘Don’t standardize our kids at school’ (Jakob Strømann-Andersen, Henning Larsen Architects)