Joint Education Trip Zweden & Denemarken

De door Saint-Gobain Ecophon georganiseerde studietrip ging dit jaar naar Zweden en Denemarken.
Met een groep architecten uit Denemarken, Zweden, Finland, Polen en Nederland bekeken we een aantal nieuwe scholen. De reis maakt me weer een paar zaken duidelijk.
Allereerst de waarde van goede akoestiek in leeromgevingen. En de waarde van goede akoestiek in OPEN leeromgevingen. Eigenlijk is – vanuit akoestisch perspectief – de beste plek om te leren buiten, in een bos!

In Scandinaviƫ zijn ze met betrekking tot het open leerlandschap al verder dan wij in NL. Vooral de nieuwe school in Sydhavnen in Kopenhagen was voor mij een Eyeopener. Het kan dus toch! En doordat de excursie ook de mogelijkheid heeft gegeven met de gebruikers te praten kreeg ik een extra goed beeld van wat er goed en minder goed werkt.

Een aanrader!

http://www.dac.dk/da/dac-life/copenhagen-x-galleri/cases/sydhavn-skole/